Review saci de vidat: lucruri pe care trebuie sa le cunoasca oricine foloseste saci de vidat

Cautati un review saci de vidat pentru a afla mai multe amanunte despre aceste pungi concepute pentru depozitare facila a hainelor? Cititi in continuare pentru a afla lucruri interesante despre sacii de vidat. 

Atunci cand impachetati haine sau alte articole textile, asigurati-va ca utilizati saci de vidat de dimensiunea adecvata. Una din cauzele principale pentru care sacii se pot rupe in timpul vidarii sau in perioada de stocare este depasirea capacitatii de ambalare. Este mai usor si mai convenabil niste saci de vidat putin mai mari decat aveti nevoie, decat unii mai mici.

Nu umpleti sacii pana la inchiderea fermoarului. Lasati intotdeauna cativa cm in plus intre hainele sau paturile impachetate si fermoar. Este aproape imposibil ca orice sac cu fermoar sa tina aerul complet pe o perioada nedeterminata. Acest lucru inseamna ca aproape toti sacii de vidat pentru depozitare vor scapa aer in timp.

Daca lasati cativa cm liberi intre imbracaminte si fermoar, veti permite o sigilare mai etansa (plastic pe plastic, langa fermoar). Acest lucru ajuta la optimizarea vidului si la minimizarea cantitatii de aer scursa din saci. 

In timp ce extrageti aerul din sacii de vidat, in mod continuu tapetati cu mana zonele aflate mai deparet de supapa de aspiratie. Acest lucru impiedica formarea bulelor de aer ramane nevidate in interiorul sacilor. De asemenea, acest lucru ajuta ca sacii de vidat sa aiba o forma mai uniforma. Astfel vor fi mai usor de stivuit si de asezat in spatiile destinate depozitarii. 

Daca vi se pare ca hainele s-au deplasat putin prea aproape de fermoar atunci cand extrageti aerul, desfaceti sacul si mutati-le din nou. Avand in vedere ca aspirati tot aerul din sac, cel mai bine este ca hainele sa fie bine asezate in interior. Dupa ce asezati hainele in pozitia corecta, inchideti sacul din nou si scoateti aerul. 

Ca regula generala, nu ar trebui sa introduceti niciodata oobiecte ascutite sau dure in interiorul sacilor de depozitare sub vid, pentru ca acest lucru poate duce la perforari sau ruperi in timpul procesului de aspirare, transport sau depozitare. Daca trebuie sa depozitati un obiect dur sau ascutit in interiorul sacilor de vidat, incercati sa-l puneti in mai multe straturi de imbracaminte, paturi, prosoape sau alte materiale moi. 

Review saci de vidat: Despre tehnologia de etansare prin vid

Conceptul de ambalare in vid a alimentelor, a bunurilor si a altor materiale nu este unul nou. De fapt, oamenii au experimentat etansarea prin vin inca de la inceputul secolului al XIX-lea. Abia dupa Al Doilea Razboi Mondial, mancarea a inceput sa fie ambalata in vid. Ambalarea in vid se refera la orice metoda de indepartare a aerului dintr-un ambalaj sau recipient inainte de sigilare. Indepartarea oxigenului dintr-un recipient flexibil inainte de etansare, poate reduce semnificativ volumul. De asemenea, vidarea ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al produselor alimentare. 

Etansarea prin vidare minimizeaza sau elimina oxigenul atmosferic din interiorul unui ambalaj. Acest lucru ajuta la limitarea cresterii bacteriilor, a ciupercilor si mucegaiului daunator pentru alimente si bunuri. De asemenea, vidarea poate preveni evaporarea componentelor volatile. Toate acestea fac ca tehnologia de vidare sa fie una ideala pentru depozitarea alimentelor, care s-ar altera mult mai rapid.

Cu cat oxigenul atmosferic este mai putin prezent in interior, cu atat este mai greu pentru spori, bacterii si fungi sa se dezvolte. Pentru ca termenul de valabiltiate nu reprezinta o preocupare pentru articolele care nu sunt de consum – cum este imbracamintea sau cum sunt piesele de lenjerie de pat sau alte materiale textile, etansarea prin vid este folosita in principal pentru reducerea volumului si pentru protectie. 

O alternativa la ambalarea in vid este ambalarea atmosferica modificata. Acest lucru implica inlocuirea oxigenului atmosferic in interiorul unui ambalaj cu gaz diferit, cel mai adesea fiind vorba despre azot sau dioxid de carbon. Acest lucru are acelasi efect de inhibare a cresterii bacteriene determinata de oxigen, dar pentru ca nu comprima ambalajul, este mai indicat in cazul alimentelor delicate care ar putea fi deteriorarea in timpul procesului de aspirare si depozitare in vid. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *